Αξιοθέατα και ενδιαφέροντα κοντά στο Ηράκλειο

Το Golden Bay Hotel αποτελεί μοναδικό σημείο για εξορμήσεις και επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέτα στο Ηράκλειο Κρήτης που προσφέρουν αυθεντικές κρητικές εμπειρίες.

Μουσεία

Για να γνωρίσει κανείς την ιστορία του Ηρακλείου σε όλες τις χρονικές περιόδους, τα επιτεύγματα και τον τρόπο ζωής των προηγούμενων κατοίκων της, δεν έχει παρά να επισκεφτεί τα μουσεία της και να δει από κοντά τους θησαυρούς που εκτίθενται.

Πολλά ευρήματα που προέρχονται από διαφορετικές χρονικές περιόδους και από διαφορετικά σημεία της Κρήτης μπορεί κανείς να θαυμάσει στις προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι θησαυροί από το ανάκτορο της Κνωσού.

Το Ιστορικό Μουσείο με τις ποικίλες συλλογές του προσφέρει στον επισκέπτη μια διαδρομή μέσα στο χρόνο από τους πρώτους μετά Χριστό αιώνες έως σήμερα.

Στο Μουσείο Μάχης Κρήτης και Εθνικής Αντίστασης μπορεί ο επισκέπτης να δει συγκεντρωμένα κειμήλια από την ένδοξη περίοδο για την ιστορία του τόπου 1941-1945.

Στον εκθεσιακό χώρο του ναού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά μπορεί κανείς να θαυμάσει τα έργα της κρητικής αναγέννησης που αποπνέουν ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό δέος στον επισκέπτη. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού.

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Μ.Ε.Τ.Η.) ιδρύθηκε για την στήριξη κάθε πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας και ιδιαίτερα την προαγωγή και ενδυνάμωση των εικαστικών τεχνών και την προβολή του έργου των Κρητών καλλιτεχνών.

Τέλος, μια τελείως διαφορετική έκθεση, μα εξίσου σημαντική και ενδιαφέρουσα, μπορεί κανείς να δει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου εκτίθενται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

(περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου)

Κνωσός

Το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού και πρωτεύουσα της Μινωικής Κρήτης βρίσκεται 5 χλμ νότια του Ηρακλείου και 16 χλμ νοτιοδυτικά του Golden Bay Hotel.

Το μινωϊκό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. μ.Χ. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ικαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού.

Knossos

Στο ανάκτορο της Κνωσού έχουν γίνει ευρείας έκτασης αναστηλώσεις από τον ανασκαφέα Sir Arthur Evans. Το ανάκτορο αναπτύσσεται γύρω από τη μεγάλη Κεντρική Αυλή, χώρο δημόσιων συγκεντρώσεων. Δεύτερη αυλή, η Δυτική, αποτελούσε την επίσημη πρόσβαση στο ανάκτορο αλλά και χώρο τελετουργιών.

Τα πολυάριθμα, εξαιρετικής τέχνης, ευρήματα από το ανάκτορο, αγγεία, σκεύη, ειδώλια, το αρχείο πινακίδων της Γραμμικής Β γραφής, καθώς και τα πρωτότυπα των τοιχογραφιών, φυλάσσονται στο Μουσείο Ηρακλείου.

(περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου)

Heraklion banner

Cretaquarium

Σε απόσταση μόλις 10′ με τα πόδια από το Golden Bay Hotel βρίσκεται το Cretaquarium όπου αρχίζει η εμπειρία και η εξερεύνηση του Μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου!

Εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμοί έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί σας για να σας αποκαλύψουν τη γοητεία της συμπεριφοράς τους, τα ποικίλα σχήματα και χρώματα του δικού τους κόσμου, τις συνήθειες και τις ανάγκες τους. Μάθετε γι’ αυτά και σκεφτείτε ποιο μπορεί να είναι το κοινό μας μέλλον.

Cretaquarium

(περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Cretaquarium)

Watercity Waterpark

Σε απόσταση μόις 5′ με αυτοκίνητο/ταξί από το Golden Bay Hotel, το Watercity δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεμάτες παιχνίδι, δραστηριότητες, ήλιο & διασκέδαση, ποτά, ξεκούραση και την αδρεναλίνη στα ύψη!

Το πάρκο παρέχει άψογο service και σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το τι ακριβώς θέλετε ανάμεσα σε Εστιατόριο ή self service, στα διάφορα Bar που διαθέτει, στην καφετέρια, στα καταστήματα δώρων και σουβενίρ και σε πολλούς ακόμα χώρους που έχουν δημιουργηθεί προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας και να κάνουν την παραμονή σας στο πάρκο πιο ευχάριστη.

Watercity Waterpark

(περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Watercity)